COROS

Szörfdeszkán evezi át az óceánt Rakonczay Gábor

Különleges kalandra indul Rakonczay Gábor extrém sportoló, ultrafutó, a Coros magyar nagykövete. Január 20-án a Kanári-szigetről indul, hogy egyedül, saját készítésű SUP-jával átevezze az Atlanti-óceánt.

A Solo Transatlantic SUP Expedition rajthelyszíne Gran Canaria, a célja Antigua. A táv 5200 kilométer, a várható menetidő 55-65 nap között lesz. A SUP (stand up paddle), amivel útra kel, álló evezéssel meghajtott, kabin és bármilyen védelmet jelentő kialakítás nélküli szörfdeszka, 5,5 méter hosszú, 1,5 méter széles és 1,5 tonna fejhajtó erővel rendelkezik.

A teljes út alatt napi rendszerességgel hajónaplót és fotókat küld majd Gábor, melyeket részben a közösségi média különböző felületein oszt meg, Coros Vertix órájával pedig track-eli majd a megtett utat.

Élelmiszeren és technikai felszerelésein kívül szinte semmi mást nem visz magával, az „ultraminimál, zéró komfort és zéró emisszió” jelszavak jellemzik az óceáni expedícióját.

Rakonczay Gábor kétszeres Guiness világrekorder, hatszor kelt át az óceánon (két átevezés, négy átvitorlázás), átkelt Grönlandon, első magyarként teljesített Déli-sarki expedíciót, amikor 44 nap alatt 900 kilométert gyalogolt. Ultrafutóként 100+ kilométeres távokat teljesít, tavaly a Sea2Summit elnevezésű kihívás keretében a Földközi-tengertől felfutott a Mont Blanc-ra.

Riport az RTL Klub Fókusz című műsorában:

https://rtl.hu/rtlklub/fokusz/rakonczay-gabor-sup-deszkan-allva-akarja-atevezni-az-atlanti-oceant


Fotó: MTI