GU

Így frissít Lubics Szilvia

Hazánk legismertebb ultrafutónője, Lubics Szilvia a hidegebb téli hónapokban minden futóhoz hasonlóan az alapozással készül a futószezonra és a versenyeire. Amellett, hogy a kilométereket gyűjti, Szilvi egyúttal a frissítést is gyakorolja.

„A téli alapozás hosszú futásai nagyon jók arra, hogy a versenyfrissítésemet próbálgassam, gyakoroljak, és kísérletezzek a bevitt energiamennyiséggel. Bár télen nem érzi az ember, hogy olyan nagy szüksége lenne mondjuk a folyadékbevitelre vagy a tápanyagokra, mégis nagyon fontos, hogy ekkor is figyeljünk a frissítésre.”

Szilvi a GU márka nagyköveteként természetesen a GU termékekre építi frissítését.

„Nagyon szeretem, hogy a GU géljei nagyon sok ízben kaphatók, így változatos frissítést tudok magamnak összeállítani, és nem unom meg az ízeket. Amellett, hogy nagyon finomak, jó állagúak és könnyen fogyaszthatók is a gélek, és nem csak elegendő mennyiségű szénhidrátot tartalmaznak, hanem aminosavakat is, így azok bevitelével nem kell külön foglalkozni, és kapszula formájában magammal vinni.”

Szilvi nagy kedvence a csokis ízű gél, mint mondta, sosem felejti el az első kóstolást. A csokis verzión kívül a sós karamellás és a caramel machiatto ízeket is nagyon szereti, leginkább ezeket variálja, de az összes GU ízt végigpróbálta már az edzésein. A géleken kívül pedig az italporokat is fogyasztja.

„A GU Roctane szénhidrátos italporát minden edzésre viszem, a trópusi ízvariáció a kedvencem, de a szőlőst is kedvelem. A gélek mellett ez a porból kevert ital biztosítja számomra az energiát az edzéseken, óránként fél litert iszom belőle. Ha pedig hazaértem az edzésről, akkor a csokis ízű regeneráló ital segítségével töltöm újra a szervezetemet. Ebből mindig tartok egy-két tasakkal az autómban is, hogy futás után akár azonnal meg tudjam inni.”

Szilvi korábban rendszeresen küzdött gyomorbántalmakkal futás közben, ám amióta a GU termékeiből nyeri az energiát, elkerülik az efféle kellemetlenséget.

„Az utóbbi egy évben az edzéseken és a versenyeken is teljesen rendben volt az emésztésem, nem hánytam, nem volt hasmenésem, a GU termékeket nagyon jól viseli és hasznosítja a szervezetem. Még az Atacama sivatagban töltött napok során sem volt semmilyen problémám, pedig ott ezek a ’mesterséges’ élelmiszerek jelentették a táplálkozásom alapját. Elmondhatom, hogy nekem tökéletesen beváltak a GU termékei.”