GU

Mit tud a GU Roctane?

A GU Roctane Energy géleket hosszú és nagy intenzitású tevékenységre tervezték, olyanokra, amikor hosszú órákon keresztül mozogsz és fejtesz ki energiát. Emiatt a Roctane géleket íztől függően háromszor annyi nátriummal és aminosavakkal dúsítják, és valamint béta-alanint és taurint is adnak hozzá. Ezek mind különösen fontosak akkor, ha hosszú és magas intenzitású edzésen vagy versenyen kell teljesítményt leadnod.

Miért van ezekre szükség?

A nátrium az elsődleges elektrolit, amit az izzadás során elveszítesz. Az elektrolitok segítenek fenntartani a folyadékegyensúlyt, megakadályozzák a dehidratációt, és az izomösszehúzódások szempontjából is fontosak.

Az elágazó láncú aminosavak, vagyis a BCAA (leucin, valin és izoleucin) védik az izmokat, csökkentik a mozgás során az izomszövet lebomlásának mértékét, és segítenek csökkenteni a mentális fáradtságot. A leucin a legfontosabb aminosav a fehérjeszintézis beindításához, ez szükséges ahhoz, hogy az izmok a terhelés után újjáépüljenek és erősödjenek.

A béta-alanin olyan aminosav, amely elősegíti az izmokban a karnozin képződését, ez az anyag pedig csökkenti az izmok savasodásának mértékét, ezzel késlelteti az izomfáradtság kialakulását.

A taurin egy olyan aminosav, amely magas koncentrációban található a szívben, elősegíti a szív összehúzódását és javítja a szív teljesítményét hosszú edzés közben.

Plusz energia szénhidrátokból

A „sima” energiagélhez hasonlóan a Roctane gél is 100 kalóriát tartalmaz, méghozzá könnyen emészthető szénhidrátok – maltodextrin és fruktóz – formájában, amelyek könnyen és gyorsan szívódnak fel, eközben viszont nem okoznak gyomorproblémákat.

Még egy kis koffein

Nem mindegyik ízű Roctane gél tartalmaz koffeint, ám amelyikben van, azok 35 mg koffeint tartalmaznak. A koffein segít a teljesítményfokozásban, a fókusz és a koncentráció megtartásában, stimulálja a központi idegrendszert, csökkenti a fájdalomérzetet az edzés vagy verseny során. A koffein segíthet a fáradtság késleltetésében azzal, hogy mozgósítja a szervezet zsírraktárait, hogy a glikogénraktárak helyett azt használja fel üzemanyagként.

A Roctane használatával még keményebben tudsz edzeni, és még jobban teljesíthetsz a versenyeken, mert egyszerű és komplex szénhidrátjaival könnyedén ellát energiával, ízeit pedig még akkor is élvezni fogod, amikor már minden más fáj.

A Roctane termékcsaládban a géleken kívül italport találsz még, amelyet vízzel elkeverve fogyaszthatsz,. Egy csomag italpor biztosítja számodra a szükséges óránkénti szénhidrátmennyiséget, valamint aminosavakat is. A Roctane termékek 2008 óta képezik a GU kínálat részét.

A GU Roctane termékeket keresd a futóboltokban és webáruházaikban!