Hír

A HOKA ONE ONE bemutatja a Carbon X projektet: 100 kilométeres világrekord kísérlet a vadiúj Carbon X cipőben

Az új Carbon X futócipő egyesíti a HOKA maximális párnázottságát és minimális súlyát, hogy az ezt viselő összes sportoló kihozhassa magából a legjobbat. A HOKA nemzetközi atlétái a 100 kilométeres világrekordot veszik célba a márka legújabb modellje segítségével.

A HOKA ONE ONE®, a Deckers Brands márkája nagy bejelentést tett: a HOKA sportolói szeretnék megdönteni a 100 kilométeres futás világrekordját a Project Carbon X keretében. A Carbon X a HOKA legújabb versenycipője, amelyet a márka 10. évfordulójának tiszteletére mutatnak be.

A Project Carbon X résztvevői a californiai (USA) Folsomban, május 4-én, szombaton megrendezendő 100 kilométeres versenyen próbálják megjavítani a táv világrekordját. A HOKA atlétái közül Jim Walmsley, Patrick Reagan, Tyler Andrews és Mike Wardian viseli majd a HOKA Carbon X cipőját, rajtuk kívül pedig az IAAF regnáló 100 kilométeres világbajnoka, Hideaki Yamauchi, valamint a szintén japán Yoshiki Takada fut majd a rekorddöntés érdekében. A 100 kilométeres futás világcsúcsát Nao Kazami futotta tavaly 6:09:14-es idővel.

A női világrekordot is célba vették a futók: a HOKA sportolója, Sabrina Little mellett Aiko Kanematsu is készül a csúcsdöntésre. A hölgyek csúcsát 2000-ben futotta Tomoe Abe, 6:33:11-gyel.

A világrekord-kísérletben Sage Canaday, Tim Freriks, Sarah Bard és Jared Hazen HOKA atléták iramfutóként segítenek társaiknak.

Az egyéni atlétákon kívül a pályán lesz még a rekord kísérletek során öt, egyenként 10 főből álló futócsapat, melyeket további HOKA sportolók, valamint kiválasztott kiskereskedelmi partnereik sportolói alkotnak, céljuk, hogy megjavítsák a 10×10 kilométeres vegyes váltóban futott világrekordot.

„A szenvedélyem és a futás iránti szeretet a természetből ered, ugyanakkor az aszfaltos ultraversenyek óriási kihívást jelentenek számomra.” – mondta a rekordkísérletben résztvevő Jim Walmsley. „Szerencsés vagyok, hogy a HOKA-val való együttműködésem során innovatív, teljesítmény-orientált termékeket használhatok, amelyek mindig jobb eredmények elérésére ösztönöznek.”

A Project Carbon X a HOKA azon vízióját ünnepli, hogy a cipőt használó profi és amatőr sportolók képesek a Föld fölött repülni. A modell a márka világszínvonalú, leginnovatív cipője, melyet úgy terveztek, hogy az azt viselő sportoló a lehető legjobban tudjon teljesíteni, akármilyen távon vagy sebességgel fut, legyen szó amatőr vagy profi futóról. A cipő középtalpában található szénszálas lemez, és agresszív, egyedülállóan ívelt Metarocker középtalp-kialakítás hatékony és gyors lépteket biztosít minden futó számára. A Carbon X egyszerre nagyon könnyű és stabil, kiválóan párnázott, rendkívül kényelmes cipő, amely segít abban, hogy viselői úgy érezzék magukat futás közben, mintha repülnének.

A Carbon X világszerte május 15-étől, Magyarországon pedig 2019. júniusától elérhető a Nyúlcipőbolt kínálatában.