Hír

A Hoka történet

 

A terepfutáshoz két dolog kell. Alkalmas terep és megfelelő cipő. Aki a francia Alpokban él, annak az alkalmas tereppel nem lesz gondja. Viszont a megfelelő lábbeli megtalálása már korántsem annyira egyszerű. Sziklás, göröngyös talajon, változatos meredekség mellett kell biztos tartást, és maximális csillapítást biztosítani.

Két megszállott terepfutó, Nicolas Mermoud és Jean-Luc Diard elégedetlen volt a futócipő-boltok kínálatával. Képtelenségnek tűnt megtalálni azt a cipőt, ami megküzd a terepfutás során felmerülő nehézségekkel, ugyanakkor kényelmes is. Ezért inkább alkottak maguknak egyet. Aztán másoknak is. Így jött létre a HOKA One One, speciálisan a terepfutásra tervezett futócipő márka.

A saját élményeken alapuló tervezés eredménye az adrenalinra vágyó futók egyre népesebb táborát győzte meg. Mit jelent nehéz terepen futni? Csak az tud kivételes minőségű cipőt megálmodni, aki tisztában van ezzel a kihívással. A hirtelen megállások, gyors irányváltások a változatos keménységű talajon komolyan igénybe veszik a lábat.

A HOKA One One tulajdonosait egy dolog foglalkoztatja igazán. Mi kell ahhoz, hogy ilyen körülmények között is élmény maradjon a futás. Az alap a megnövelt csillapítás, kiegészítve a kiszélesített sarokrésszel, mindez ultrakönnyű anyagokból. A HOKA One One-nál ezek az alapelvek határozzák meg a tervezést és a kivitelezést.

De ezzel még koránt sincs vége a folyamatnak. A kísérletezés a könnyű, de tartós, ugyanakkor puha leérkezést biztosító anyagokkal, formákkal, sosem áll le. Lassan és kitartóan haladnak a legtökéletesebb futócipő kialakítása felé. Szó szerint lépésről lépésre. Hogy végül az élmény utolérhetetlen legyen.

Ami beválik a francia Alpok futót és futócipőt egyaránt próbára tevő körülményei között, az bármilyen terepen, bármilyen sebesség mellett megállja a helyét. Futhatsz a világ legkeményebb terepein, aszfalton, vagy erdei ösvényen, meredek hegyen, vagy simán csak a háztömb körül, a HOKA One One azon dolgozik, hogy mindez könnyed, légies érzés legyen. Mint a repülés.