Hír

Flander Marci a HOKA Clifton 4-ről

Tavasztól az a szerencse ért, hogy lehetőségem nyílt először csak pár hétig tesztelni, azóta pedig már élesben is használni a HOKA pár utcai futócipő modelljét, amik kifejezetten triatlonosok számára ajánlottak. A kezdeti szkepticizmusom, ami az első ránézésre kicsit bumfordinak tűnő talprészből, és az ultrafutásokhoz kötődő felhangokból fakadt, hamar egyfajta meglepetéssel vegyes ámulatba csapott át. Úgy gondolom, ha egy termékről annak ellenére tudunk pozitívan nyilatkozni, hogy negatív előítéletekkel indul, az az egyik legnagyobb elismerés (legalábbis nálam). A HOKA Clifton 4 pedig pontosan egy ilyen cipő. Volt szerencsém látni, hogy mekkora fejlődésen mentek át a HOKA cipői az elmúlt 10 évben. Honnan jutottak el arra a szintre, ahol most vannak. Ezt látva, és aztán a cipőt használva már egyáltalán nem lepődtem meg azon, hogy a HOKA cipők népszerűsége milyen rohamosan nő a futást rendszeresen gyakorlók körében.

Kép forrása: Mozgásvilág

Pár mondat szóljon azért a cipőről is. „Robosztus” kinézete ellenére (ami főleg a vastagabb talpból fakad), a cipő súlya teljesen a kezelhető kategóriában van, főleg, ha az edzőcipőkéhez viszonyítjuk. A kényelemről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, ami lassabb és gyorsabb tempónál egyaránt megvan. Az ultrafutó „ősök” ellenére a cipőben minden gond nélkül futható a bőven 4 percen belüli tempó is (személy szerint egy 1.15-ös félmaratonnal tudom ezt alátámasztani). A dinamizmusa talán még jobban is szolgálja a kicsit gyorsabb tempójú futásokat (szóval a time to fly szlogen nem csak egy jól hangzó marketing fogás), de ettől függetlenül 5 percen kívüli futkorászáshoz is bátran ajánlanám. Rendkívül stabilan fogja a lábfejet, ami nekem leginkább a lejtőn lefelé futáskor, valamint a kanyarokban jött nagyon jól.

A cipőt mind edzésre, mind hosszabb távú versenyekre (futó, triatlon) javasolnám azoknak, akik dinamikusan, de mégis kényelmes keretek között szeretik gyűjteni a kilométereket.
Akit még részletesebben érdekelne a cipő, és egyéb tulajdonságai, az bátran keresse fel az alábbi linket, amin egy igencsak részletes tesztleírást talál róla: Hoka Clifton 4 futócipő teszt

Kép forrása: Mozgásvilág