Hír

Ha a triatlonos terepre megy, akkor Hoka Challegert húz!

Az elmúlt hetekben ismét volt szerencsém egy újabb HOKA modellel közelebbi ismeretségbe kerülni. Még év eleje környékén tudatosult bennem, hogy nincs igazán olyan futócipőm, ami nem jön zavarba, ha véletlenül terepre tévednék vele. A HOKA modellpalettájának tanulmányozása és az illetékesekkel való konzultáció után a Challenger neve körvonalazódott, mint a legesélyesebb befutó. Az ATR rövidítés az All Terrain-re utal, ami a terepjárókból ismerve egy igazi, minden terepen otthonosan mozgó cipőt sejtetett.

Mielőtt véleményeznék egy cipőt, szeretek benne legalább 100 km-t lefutni, mert ennyi szerintem mindenképpen kell a tapasztalatok begyűjtéséhez. Nem is finomkodtam vele, egyből az első futáson 22 km-t pakoltam bele, túlnyomó részt aszfalton. Nagyszerűen vette az akadályt, kiváltképpen a lejtőket imádtam benne futni. 100%-ig hozta a HOKÁ-ra jellemző stabilitást, csillapítást és legfőképpen a kényelmet.

Természetesen engem sokkal jobban érdekelt mit tud a cipő terepen, és egyéb, nem éppen ideálisnak mondható körülmények között, mondjuk esőben. A kőkemény mecseki terepet még nem mutattam meg neki, de a kistestvér környékbeli földutakat, parkban lévő murvás gyalogutat, valamint egy nagyon rosszul kitaposott 400-as salakos futópályát már igen, és nem panaszkodom. A tapadása a bordázottabb talpnak köszönhetően tökéletes, és kiválóan nyeli el talaj kisebb és közepesebb egyenetlenségeit. Még a nedvesebb levélmaradványokkal borított részeken sem éreztem bizonytalanságot.

Ami meglepő volt, de nagyon örültem neki, hogy a vizes, csúszósabb körülmények között is, mint a nedves aszfalt, egész jól megfogta az elrugaszkodást, nem volt az az érzésem, hogy sok erő elveszik a láb kipörgése miatt.

Ami feltűnt a korábbi modellekhez képest, hogy a cipő súlya mintha kicsit nagyobb lenne, és a talp is egy fokkal puhább anyagú, mint a tisztán aszfaltra szánt társai. Tudtam benne tempót futni, de jobban meg kellett dolgoznom a 4 percen belüli időkért, mint a Cliftonban vagy az Elevonban.

Összességében egy kiváló, minden terepen otthonosan mozgó, és jól teljesítő edzőcipőnek ismertem meg az elmúlt hetekben, ami hozza a HOKÁ-tól megszokott kényelmet, stabilitást és megbízhatóságot.

Ha te is kipróbálnád a HOKA Challenger ATR 5-öt, keresd partnerboltjainkban!