Hír

Jim Walmsley megdöntötte az 50 mérföldes futás világrekordját

A HOKA ONE ONE atlétája a vadiúj Carbon X versenycipőben írt történelmet, és javította meg az 50 mérföld (80,47 km) világcsúcsát.

A kaliforniai Sacramentoban, a HOKA Project Carbon X keretében megrendezett futóeseményen az amerikai atléta, Jim Walmsley Bruce Fordyce 35 éves, 4 óra 50 perc 51 másodperces rekordját javította meg: az 50 mérföldes futás csúcsa mostantól 4 óra 50 perc 8 másodperc. (A rekord egyelőre még nem hivatalos).

A japán futósztár, a kétszeres világbajnok Hideaki Yamauchi, aki szintén a HOKA ONE ONE Carbon X futócipőben versenyzett, elsőként teljesítette a 100 kilométert, remek 6:19:54-es idővel, alig több mint 11 perccel lemaradva a táv világrekordjától.

Mindeközben a pályán a HOKA sportolói és kiskereskedelmi partnerei vegyes nemű 10×10 kilométeres váltócsapatokban teljesítették a 100 kilométert. Az első két célba érő csapat 5:45:51 és 5:46:17 időkkel teljesítette a távot, ezzel megjavítva a korábbi 6 óra 2 perces világcsúcsot.

A 100 kilométeres távot az indulók közül még Patrick Reagan, Yoshiki Takada, Mike Wardian, és egyedüli nőként Sabrina Little teljesítette. Valamint Jim Walmsley-nak az 50 mérföldes rekord érvényességéhez a teljes 100 kilométert le kellett futnia.

A HOKA Project Carbon X verseny minden résztvevő futója az új Carbon X versenycipőt viselte.
A modell a márka világszínvonalú, leginnovatív cipője, melyet úgy terveztek, hogy az azt viselő sportoló a lehető legjobban tudjon teljesíteni, akármilyen távon vagy sebességgel fut, legyen szó amatőr vagy profi futóról. A cipő középtalpában található szénszálas lemez, és agresszív, egyedülállóan ívelt Metarocker középtalp-kialakítás hatékony és gyors lépteket biztosít minden futó számára. A Carbon X egyszerre nagyon könnyű és stabil, kiválóan párnázott, rendkívül kényelmes cipő, amely segít abban, hogy viselői úgy érezzék magukat futás közben, mintha repülnének.

A HOKA ONE ONE Carbon X cipő világszerte május 15-étől, Magyarországon pedig 2019. júniusától elérhető a Nyúlcipőbolt kínálatában.