Hír

Kalandok, sivatag, OB-győzelem: ilyen volt Lubics Szilvia 2018-a

Az idei évben nem halmoztam a versenyeket és egy kicsit elmozdultam a terepes versenyek irányába. Rá kellett jönnöm, hogy most nem annyira a dobogós helyezések vonzanak, hanem sokkal inkább az olyan versenyek, amiken még nem indultam eddig. Végül a dobogó sem maradt ki az idei versenyzésekből.

Az eddigi években szinte minden versenyen gyomorproblémákkal küzdöttem, az idei év végre ebből a szempontból is különleges lett. Az egész úgy kezdődött, hogy egy téli futás alkalmával egy barátomtól kaptam egy GU energy gélt. Meglepően jól esett és nagyon hamar éreztem a hatását. Kicsit utánanéztem és rendeltem pár ízben. Elkezdtem használni rövidebb edzőversenyeken és nagyon jónak éreztem, a gyomorproblémák pedig sosem jöttek elő.Mivel a hosszabb versenyek a fő megmérettetések, arra gondoltam, hogy kipróbálom a GU energia italporát is, mert 10-15 órákon át nem szeretek csak zselével menni. Április közepén a Corfu Mountain Trail (104 km és 4200m szintemelkedés) volt az első hosszú verseny, ahová csak a GU termékeket vittem. Nagy örömömre működött a frissítésem! A versenyen harmadik helyezést értem el. Persze még ekkor is azt gondoltam, hogy talán a terepes, lassabb tempó miatt volt rendben az emésztésem.

Május végén indultam Floridában a 100 mérföldes Keys 100-on, ami egy teljesen sík aszfaltverseny. Meglehetősen meleg volt, ami plusz kihívás a gyomornak. A frissítés GU zselé, italpor és elektrolit kapszula volt. Újra gyomorproblémák nélkül, ezúttal első helyezéssel értem célba. Innentől már tudtam, hogy a GU termékeknél maradok. Egyre több dolgot próbálgattam: a regeneráló italport, a waffelt és a gumicukrot. Mindegyik működött.

Az idei év számomra legnagyobb élménye és sikere az Atacama Crossing volt. 250 km, hét napi felszereléssel a hátamon a chilei Atacama-sivatagban. Igazából nem nekem való verseny: terep, éjjel hideg van nagyon, sátorban alszunk, nehéz zsákkal kell mozogni (kezdetben a testsúlyom több, mint ötöd részével futottam). A verseny végéig teljesen rendben voltam energetikailag. Negyedik helyen sikerült célba érnem, ami abszolút felülmúlta a várakozásaimat. Feltöltődve tértem haza és a verseny után 2 héttel megnyertem a 6 órás országos bajnokságot.

Nagyon különleges évem volt. Pont, amilyet szerettem volna. Felszabadultan tudtam mindenhol versenyezni, végre nem a gyomrommal kínlódva.

Az idén eddig közel 6000 kilométert futottam és több, mint 100 órát erősítettem, azt gondolom, hogy a GU termékeknek nagyon sokat köszönhettem a versenyeken és a regenerációban is.
Az biztos, hogy GU recovery ital nélkül nem fejezek be már edzést. 🙂