Hír

Kevesebb kilométer, változatos edzések: így készül Muhari Gábor

Muhari Gábor Hoka nagykövet is keményen nyomja az alapozást, és készül a 2019-es versenyeire. Röviden elmesélte terveit.

Nehezen indult az év, szokás szerint. A tél nem a kedvencem, de azért lehet vele boldogulni, ha Holle anyó nem keményít be nagyon – ez utóbbi azért elő szokott fordulni. Kevés kevésbé kívánatos érzést ismerek, mint amikor a hajnali sötétségben, a havas erdei úton arcon csap egy adag jeges szembeszél. Ezeket a pillanatokat rendszeresen meg is könnyezem.

Mindentől függetlenül kezdem magam összeszedni, és már megvolt az az edzés, ami reményt keltett és motivációt adott a közelgő szezonra.

Az idei alapozásban egyébként nem tervezek annyi kilométert futni, mint tavaly (160 km/hét), csak olyan 140-et hetente,  ellenben evezéssel és spinninggel igyekszem változatosabbá tenni az edzéseket, illetve eddig elhanyagolt képességeimet fejleszteni. Idén több szintesebb verseny is tervben van, ami hatékonyabb bothasználatot kíván, emiatt felsőtestre is erősítek.

S, hogy mik a tervek? Nagy vonalakban: 6 órás OB, Vérkör TT, Mátrabérc, talán Tusnád Félmaraton, talán Hochkönig Ultra, Mozart 100 mindenképp, talán Grossglockner, CCC (UTMB) mindenképp, talán Kör, Piros 85 elég valószínű, meg még egyéb apróságok, nyalánkságok, ahogy az élet hozza.