Hír

Könnyű, gyors, kényelmes – Muhari Gábor bemutatja a Clifton 5-öt

Ne hagyd ki ezt a remek, univerzálisan bevethető, szinte végtelenül könnyű és kényelmesen puha cipellőt, ha jót akarsz!

A következőkben Muhari Gábor HOKA nagykövet mesél a HOKA Clifton 5-ről:

A Clifton a Hoka egyik zászlóshajója, bár zászló sosem volt rajta és a hajókhoz is csak annyi köze van, hogy a Meta Rocker-nek becézett talpformája csónak alakú. Az ötös verzió felsőrésze az elődhöz képest teljesen megújult, természetesen varrás nélküli, igen kényelmes és jól szellőző, egyszerűen körülöleli a lábfejet, és bár első ránézésre tartana az ember tőle, hogy nincs oldaltartása, ez nem így van.

266 grammos súlyával (42,5-ös férfi méret) valahol a verseny és félverseny cipők kategóriájában landol, de mivel ezt meghazudtolóan jól párnázott, gyakorlatilag 5 km-től egészen ultra távokig bátran ajánlanám edzésre és versenyzésre egyaránt. 5 mm-es dropja átlagosnak számít a márkánál.

Mint már annyi más modellnél, az evolúció itt is azt hozta, hogy a lábfejnek kevesebb hely van. Mielőtt ez a szélesebb lábfejűeket elriasztaná, jó hír, hogy van széles (wide) verzió is a modellből.

Az elődhöz képest egyébként kicsivel puhább lett a talp, ami kifejezetten előnyére válik, főleg hosszabb távokon.  Maradt viszont a talpfelület kiképzése, illetve masszívabb lett a koptatóréteg. Ezt elsősorban aszfaltra / betonra tervezték, de száraz időben könnyebb terepen sem gond benne futni, dózerútra például szintén ideális. Átlagos felhasználói szemmel ez a tökéletes félmaraton / maraton futó cipő. Könnyű, jól – de nem túlontúl – párnázott, remekül szellőzik, a felső részét meg mintha a lábra öntötték volna.

Tartósságát tekintve sem lehet rá igazán panasz. Ezer kilométer fölött minimális kopás látszik a talpon, illetve picike lyuk a sarokrészen a bélésnél, de ez utóbbi inkább az én lábam sajátosságából fakad.

Hab a tortán, hogy még az ára is jó, úgyhogy ideje repülni! Egy Clifton 5-ben. 🙂