Hír

Lubics Szilvia: “Fel a súlymellényt, elő a GU-t, irány a sivatag!”

Lubics Szilvia, a GU nagykövete nem tud elszakadni a sivatagi versenyektől – idén a Namib-sivatagot veszi célba.

Az évemet leginkább a terep versenyek határozzák majd meg. Azon belül is az olyan kihívások, amik valamilyen szinten a határaim erős feszegetését célozzák meg. December vége óta így ismételten heti 3-szor a hátamra került a súlymellény, tavaly november óta pedig elég nagy hangsúlyt fektetek az erősítő edzésekre is.

Április 28-án indulok a Namib Race-en, ami a Racing The Planet szervezésében a 4 Deserts sorozat része, aminek a chilei állomását már teljesítettem tavaly ősszel. Idén a Namib-sivatagban futok majd 250 kilométert 6 szakaszban, magamat ellátva. Izgalmas és gyönyörű lesz, legalábbis így remélem. Kicsit már nyugodtabban indulok neki, mint az Atacamának, ahol ez a műfaj még abszolút ismeretlen volt. Nyilván más lesz: melegebb, szelesebb, homokosabb, de nem lesz magaslat, ami nekem most könnyebbséget jelent.

Addig a Bodri Trailen indulok és a Balaton Szupermaratonon. Igazából ezek edzőversenyek lesznek. A Bodrin tavaly is részt vettem és nagyon tetszett. Idén lesz 40 kilométeres táv, így ott indulok. A BSZM-en még soha nem futottam 4 napot, szóval épp itt az ideje, legalább szokom a sorozatterhelést. A Namib verseny után még indulok az UTH-n, szintén első alkalommal, izgalommal várom.

Az év második felét még fedje homály. 🙂 Nagyon készülök rá!

Egy biztos: a zsákomban csak GU-s frissítők lesznek! 🙂