Hír

Wings for life: Muhari Gábor azokért fut, akik nem tudnak futni

Egy verseny, ahol lehetsz akármilyen gyors, a záróautó mindenképpen utolér. Előbb vagy utóbb. Merthogy ez a dolga. Nem, nem vesz fel, csak megelőz, ami számodra a verseny végét jelenti.

Május 5-én helyi idő szerint délután 1 órakor a világ 12 országában egyszerre fogják menekülőre a futók: ekkor indul a Wings for Life World Run, az a jótékonysági világfutás, melynek bécsi állomásán részt vesz majd Hoka nagykövetünk, Muhari Gábor is.

Miről is szól ez a verseny? A lebonyolítás egyedülálló és érdekes. Van ugyanis egy üldöző autó (catcher car). A rajt után mozdulatlanul áll fél óráig, mintegy előnyt adva a futóknak. Utána viszont nekilódul, mint egy mozgó célvonal, és gyakorlatilag a futók elé megy. Az első fél órában 14 km/órás sebességgel megy, majd 15 km/órára gyorsít (4 perces tempó), újabb fél óra múlva már 16-ra gyorsít, majd 17-re és 18-ra növeli a sebességét. 3 órával a rajt után 22 km/órás tempóval “száguld” a futók után, majd 26, 30 lesz a sebessége, és azt a futót, aki még 4 és fél óra futás után bírja, innentől kezdve már 34 km/órával üldözi majd.

A bécsi útvonalat a belvárosban, majd a Duna bal és jobb partján jelölték ki, erre fognak majd futni az osztrák szomszédban, köztük Muhari Gábor is. A pálya nem teljesen sík, ne könnyű, kicsit dombos, de Gábor ettől függetlenül tervei szerint 60 kilométer körüli mennyiséget szeretne futni, mielőtt az üldöző autó megfogja.

Mint mondta, nagyon motiválja ezen az egyedülálló rendezvényen való indulás – melyre egyébként az utolsó utáni pillanatban a Mozart100 szervezőinek és Red Bullnak köszönhetően került be. Gyakorlatilag olyan futókkal fog virtuálisan versenyezni a világ minden tájáról, akikkel egyébként nem tudná összemérni erejét – így viszont lehetősége lesz rá. Ezen kívül a verseny célja is nagyon megfogta őt, hiszen felhívja a figyelmet a gerincvelő sérüléssel élő emberekre, valamint a teljes bevételt kutatási célokra fordítják.

Drukkoljunk Gábornak, hogy minél messzebbre tudjon futni azokért, akik nem tudnak futni!

Ha szeretnél csatlakozni az eseményhez, te is megteheted a Wings for life app segítségével!