Nagykövetek

Székely Réka

Székely Réka vagyok, Socialmedia-ban ismertebb művésznevemen @fit.love.reka.

Tipikusan az a lány voltam, aki mindig sportoltam valamit, mindig örökmozgó voltam, de a céltalan, körbe-körbe szaladgálás mindig is a mumus volt. Gyerekkoromban sportszakkör, gimiben kézi, aztán egyetem alatt leginkább csak a fröccsöspoharat emelgettem. Hosszú évek óta álmodoztam róla, milyen jó lenne olyan igazán egészségesen élni, rendszeresen sportolni, de állandóan volt valami praktikus kifogásom, miért nem vágok bele. Nincs pénzem, nincs időm, nincs társaságom, nincs motivációm, nincs kedvem és különben is minden messze van. Aztán egy 3 és fél évvel ezelőtti nyaralás után óriásit fordult velem a világ, ugyanis ott egy lány felvilágosított, hogy ne csak abban gondolkodjak, hogy meló után mennyire le vagyok offolva, hanem menjek el edzeni esetleg hajnalban, még munka előtt.

Hazajöttem és azonnal vettem egy kondibérletet, és onnantól minden hétköznap 6-kor a teremben voltam. Semmit nem tudok mértékkel csinálni, mindent vagy semmit. Akkoriban futópadon 1-2-3 kilométerekkel kezdtem mindig az edzésem és szöget ütött a fejemben: mennyire király lenne futni egy futóversenyen! Én, aki utoljára alsótagozatban voltam az osztállyal a Kaiser-Plus maratonon 😀

Láttam, mennyire szívvel, lélekkel, szenvedéllyel űzik mások ezt a sportot és én is ezt akartam. Így kezdtem el felkészülni egész télen-tavasszal a Vivicitta 7 km-es távjára. Tisztán emlékszem, mennyire görcsösen számolgattam, hogy ezzel a tempóval nehogy utolérjen majd a rettegett záróbusz és hogy majdnem elsírtam magam, amikor pár héttel a verseny előtt padon lefutottam a távot… Azóta nagy utat jártam be.

Először 10 km, aztán félmaraton, tavaly pedig maraton, terepfutás, résztávos edzések… Mindig vannak újabb és újabb célok, versenyek – az a fajta ember vagyok, aki konkrét cél nélkül picit szét is esik, de szerencsére tervekből és motivációból általában nincs hiány. Csodás embereket és élményeket köszönhetek ennek a sportnak. Hálás vagyok, hogy rátaláltam a futásra és hálás vagyok, hogy kíváncsiak vagytok a kalandjaimra. És óriási büszkeség és boldogság, hogy a HOKA Nagyköveteként még inkább lehetőségem nyílik népszerűsíteni és megszerettetni minél több emberrel ezt a szuper mozgásformát.