Ő is Hokában fut

Ő is Hokában fut – Belus Tamás

Mikor és miért kezdtél el futni?

11 éve futok, középiskolában rendszeresen sportoltam, hiányzott már a mozgás, plusz fogyni szerettem volna (volt is miből) és le akartam szokni a dohányzásról is. Na ezek mind sikerültek is a futásnak köszönhetően.

Hogyan ismerkedtél meg a Hokával, mikor és miért próbáltad ki és kezdted el használni?

Az első Hokám egy első generációs Mafate volt még 2014-ben. Tetszett a brutális csillapítás, de a magassága nem jött be, és a durván pronáló lábam sem szerette, úgyhogy egy ideig nem is vettem másik Hokát. Aztán 2015-ben láttam egy Challengert Pálfy Marci lábán, gondoltam, biztos ettől olyan gyors és beruháztam én is egyre. Azóta Hokában futok, pár évig Challengerben, mostanában Speedgoatban.

Milyen Hokát használsz jelenleg, melyik a kedvenc Hoka modelled, miért?

A Speedgoat mintha nekem lenne kitalálva. Tökéletes egyensúlyban van benne a stabilitás, a csillapítás és a súly. Az egyedi talpbetéttel pedig a lábboltozatomat is szépen támasztja. Sárban sem használhatatlan, a vizes köveken pedig hibátlan a Vibram talp. Imádom!


Melyik futóeredményedre vagy a legbüszkébb?
A legbüszkébb a 2018-as UTH harmadik helyre vagyok (de főleg az időmre) és a TDS teljesítésemre. Bár azt hiszem a legnehezebb versenyem a 2017-es Suhanj 6 volt, a 6 órás aszfaltos körözés miatt. 🙂