Ő is Hokában fut

Ő is Hokában fut – Bérci Zsófi

Bérci Zsófi aszfalton és terepen is Hokában fut – ő is mesélt a kedvenc cipőiről.

Mikor és miért kezdtél el futni?

2012 őszén kezdtem ismerkedni a futással. Emlékszem, hogy az első pár alkalommal párducmintás mackónadrágban és deszkás cipőben mentem ki a parkba, és egy kör örökkévalóságnak tűnt. Akkoriban biciklivel jártam dolgozni, egy Ironman volt a főnököm, és ő biztatott arra, hogy próbáljak ki más sportokat is. Később beköltöztem a munkahelyem mellé, a bicikli így elmaradt, de mivel közel volt a Margitsziget, egyre többet jártam ki oda futni.

Az első szigetköröm talán 40-45 perc volt, padlizsánlila fejjel, zihálva küzdöttem az életemért (meg persze túlöltöztem és elfutottam). Aztán persze idővel jobb lett.
Zenével futok, mindig is így futottam, de sohasem a zene ritmusára. Ezt nehéz megmagyarázni, de kevés dolog vált ki belőlem olyan erőteljes érzelmeket, mint amikor futás közben pont “azt a számot” hallom. Szóval azért is futok, mert közben szeretek zenét hallgatni. Sírok, nevetek, problémamegoldok futás közben, mint sokan mások.

Hogyan ismerkedtél meg a Hokával, mikor és miért próbáltad ki és kezdted el használni?

Pár éve volt egy elhúzódó sérülésem, először akkor nézegettem a Hokákat, és gondoltam, kipróbálom. Akkoriban még nem volt ennyire népszerű, mint most, ha jól emlékszem csak egy helyen lehetett kapni, és még oda is alig mertem bemenni 😊. Az első Hokám egy Constant volt, igazi kis tank. Az első maratonomat is ebben futottam, 2015-ben. Persze azóta is megvan, örök emlék.

Milyen Hokát használsz jelenleg, melyik a kedvenc Hoka modelled, miért?

Nálunk otthon aztán van Hoka bőven…
A kedvencem most a Clifton sorozat, nekem Wide verzió van, aszfalton, és regeneráló futásoknál ebben érzem magam a legjobban (de például néhány hete ebben utaztam ki Németországba is, hogy helyet spóroljak a csomagomban és végül ebben mentem gyárat látogatni is😊 ).

Terepen a Challenger és Torrent most nagyon bejönnek, előbbi könnyű terepre, hosszú futásokhoz megbízható, az utóbbi kicsit alacsonyabb és keményebb, de sárban jobban pörög.
Szeretem próbálgatni a különböző modelleket, inkább a közepes-alacsonyabb verziók jönnek be.
Tetszenek a színes modelljeik, mondjuk utcára nem feltétlenül vennék fel egy papagáj színű cipőt, de futáshoz simán jöhet!

Melyik futóeredményedre vagy a legbüszkébb?

Mindig a hosszabb futásaimra vagyok büszkébb, az idő valahogy annyira nem érdekel. A tavalyi évem egész jól összejött, a Mátrabérc szintidőn belüli teljesítésére vagyok talán a legbüszkébb.