Ő is Hokában fut

Ő is Hokában fut – Farkas Helga “Healthga”

Mikor és miért kezdtél el futni?

2015-ban a hazai ironman versenyen önkénteskedtem, igazából teljesen véletlenül akadtam rá, és gondoltam biztos „jó buli” lesz, miért ne jelentkeznék. Ekkortájt nem sok kapcsolatom volt a sporttal, sőt nem is futottam, maximum annyi, hogy anno általános iskolás koromban atletizáltam és a 60 méteres versenyeket nagy fölénnyel (minden nagyképűség nélkül) megnyertem, viszont a 800 métert (ami akkor hosszú távnak számított) mindig utolsóként kullogtam be a célba, nem szerettem igazából futni, csak a rövidtáv, ami szóba jöhetett.
Az ironman-en a biciklis részlegen segédkeztem, de a hangulat annyira magával ragadott, hogy a mai napig él bennem. Minden nap hajnalban keltem, hogy menjek segíteni, de akkor ott eldöntöttem, hogy nekem 2016-ban ezt versenyzőként is át kell ezt élnem. Mivel a triatlon olyan távol állt tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől, így egyértelmű volt, hogy az IronGirl-ön fogok indulni, viszont ha lúd legyen kövér gondoltam duplázom, így Befitrun-on is indultam, úgyhogy egymás utáni napokon lenyomtam a 10 és 6 km-t, de emellett az önkénteskedést sem adtam fel.
Viszont akkor még nagyon keveset futottam, telefonon mértem a távolságot és nem igazán figyeltem semmire, viszont 2018 nyara óta edző segíti a „munkámat”, általában heti 4-szer futok és sokkal tudatosabban csinálok mindent.

Hogyan ismerkedtél meg a Hokával, mikor és miért próbáltad ki és kezdted el használni?

A Hokát az Insagramon láttam több emberen, de a kapcsolatom október 17-én kezdődött el vele, mert újra elmentem lábállás diagnosztikára, (mert a régi cipőm rengeteg bosszúságot okozott) ahol egy Hoka lett a befutó, mintha a lábamra öltötték volna.

Milyen Hokát használsz jelenleg, melyik a kedvenc Hoka modelled, miért?

Jelenleg egy cipellőm van: Hoka One One Arahi 2, férfi cipő egyébként, de magasságom lévén nagy lábon élek! 😀 De már tervezem, hogy 2019-ben színesítsem a cipőtáramat további Hokákkal, főleg úgy, hogy most elkezdtem terepen is futni, így egy terepcipőre is szükségem lesz mindenképpen.

Melyik futóeredményedre vagy a legbüszkébb?

Amire nagyon büszke vagyok az az Őrségi felmaraton 11,5 km-es távja, ahol 55 perc 15 másodperccel abszolút II. helyet és korosztályos III. helyet sikerült bezsebelnem, de ami 2018-ban még nagy boldogságom Aquaworld futóverseny ahol BP-t futottam 5 km-en, 22:28 perc és szintén a 3. helyet sikerült ezzel megszereznem.