Ő is Hokában fut

Ő is Hokában fut – Kisházi Gábor

Mikor és miért kezdtél el futni?

9 évesen kezdtem el futni. A hódmezővásárhelyi HVSE tájfutójaként kezdtem, a mai napig elsősorban tájfutónak tartom magam. 2014-ben fogadásból elindultam egy 60 km-es futáson, ami annyira megtetszett, hogy utána tudatosan kerestem az ultraversenyeket, ahol a közeg, a társaság beszippantott. Ez annyira így lett, hogy kifejezetten a társaság miatt járok versenyekre.

Hogyan ismerkedtél meg a Hokával, mikor és miért próbáltad ki és kezdted el használni?

Az első 12 órás futásomon láttam, hogy az élmezőny milyen fura cipőkben fut, akkor még a nevét se tudtam. Mivel verseny után a talpam jelezte, hogy a hagyományos cipőm talpa túl vékony ekkora távhoz, így érdeklődtem és utánaolvastam a Hoka One One topánkáknak, majd megvettem első Hokámat, egy Bondit.

Milyen Hokát használsz jelenleg, melyik a kedvenc Hoka modelled, miért?

Bondi – Clifton – Vanquish – Vanquish – Bondi – Bondi sorminta után elég egyértelmű, hogy bár kísérleteztem, de jelenleg a Bondi a favorit. Komfortos és nem csak a talp vastagsága miatt, hanem az általános érzés miatt is. Ebben ugyanannyi körömmel fejezem be a futást, mint amennyivel elkezdem.

Melyik futóeredményedre vagy a legbüszkébb?

Pár év mindent kipróbálása után, tavaly elkezdtem lefutni az Alföldi Kéktúrát. Egy megye – egy alkalom eloszlásban, alkalmanként 50-180 km-es szakaszokban. Jelenleg Ecsegfalván járok, az idei év erről fog szólni. Büszke vagyok, hogy megtaláltam azt a futócélt, aminek elérése kihívás, sikerélményt ad és élvezem is.