Ő is Hokában fut

Ő is Hokában fut – Kozma Zsolt

Kozma Zsolt a kamionozást cserélte le a futásra, és hamar rákapott az ultrafutás ízére, versenyein pedig jó ideje csak a Hokákat koptatja.

Mikor és miért kezdtél el futni?

2014-ben magánéleti válság és munkahely váltás (kamionozás) következtében közel 90 kilósra híztam.
Szerettem volna leadni kicsit belőle, így futni kezdtem. Áprilisban beneveztem a Midicittára, ami 3 kilométer volt – szégyen-szemre bele kellett sétálnom!
Ezt követően elkezdtem növelni a távokat, s hamar ott is voltam az UB egyéni indulók közt.
Igaz, 120 kilométernél feladtam, de az ultrázásba végleg beleszerettem.

Hogyan ismerkedtél meg a Hokával, mikor és miért próbáltad ki és kezdted el használni?

2016-ban sikeresen teljesítettem egyéniben az UB-t, és sokan piszkáltak, hogy most már vegyek végre egy ultrás cipőt, mert a Nike nem az. 🙂 Így került hozzám egy Hoka Clifton 2, a mai napig edzésekre használom! Bevallom őszintén, hogy kb. fél évig a sarokban volt, mert nem bírtam futni benne. Aztán úgy gondoltam, itt ez a drága cipellő és csak porosodik – adok még egy esélyt neki!

Milyen Hokát használsz jelenleg, melyik a kedvenc Hoka modelled, miért?

Mivel aszfaltos futó vagyok, így az aszfaltra való cipőket részesítem előnyben. Jelenleg egy Clifton 4 és egy Arahi 2 kopik alattam, de várakozik a Clifton 5 és egy Bondi 6 is. A kedvencem a Clifton, hiszen már a harmadik generációját futtatom, jól passzol a lábamra.

Melyik futóeredményedre vagy a legbüszkébb?

A 100 km OB-n elért 8:39-os időmre (Clifton 2-ben), a kecskeméti 6 órás 69,9 km-re (Arahi 2), a 34:26-os Spartathlon teljesítésre (Clifton 4), és a 2:54-es Balaton Maratonra (Arahi 2).