Ő is Hokában fut

Ő is Hokában fut – Kreidl Csaba

Kreidl Csaba rutinos, tapasztalt ultrafutó, aki évek óta a Hoka cipőkre esküszik.

Mikor és miért kezdtél el futni?

2010. szeptemberében kezdtem el rendszeresen futni. Eleinte csak a feleségemet kísértem el heti 1-2 alkalommal, aki egy futóversenyre készült. Aztán a sors úgy keverte a lapokat, hogy ő néhány nappal a verseny előtt megbetegedett, így én álltam rajthoz helyette. Akkoriban a 190 cm-es magasságomhoz 120 kg-os testsúly párosult, ami nem nevezhető ideális futó testalkatnak, de sem ez a tény, sem a teljes felkészületlenség nem akadályozhatott meg életem első 7 km-es futóversenyének teljesítésében. Itt valahogy megfertőződtem és egy hónap múlva félmaratont, nem sokkal azután pedig maratont futottam. Gyorsan megismerkedtem az ultrázással is, ami azonnal rabul ejtett és a mai napig fogva tart.

Hogyan ismerkedtél meg a Hokával, mikor és miért próbáltad ki és kezdted el használni?

2014 végén vettem meg az első Hoka futócipőmet. Előtte sok márkát kipróbáltam, de nem igazán találtam olyan cipőt, amelynek valamennyi tulajdonsága passzolt volna az igényeimhez. Ahogy azt fent már leírtam, nem vagyok „könnyű eset”, a versenysúlyom soha nem ment 90 kg alá. A jelentős tömegem ellenére nagy tempót diktálok az edzéseimen, amelyek leginkább aszfalton kerülnek végrehajtásra, így olyan cipőt kerestem, ami megfelelő védelmet nyújt az ízületeimnek.

Milyen Hokát használsz jelenleg, melyik a kedvenc Hoka modelled, miért?

Jelenleg Hoka Elevon futócipőt használok, amivel teljes mértékben meg vagyok elégedve. Sokáig használtam és szerettem az elődjeként számon tartott Hoka Vanquish típust is, de leginkább az Elevon felel meg minden igényemnek, ezért (most) ezt szeretem a legjobban. Megfelelő a csillapítása bármilyen hosszú távon, és könnyedén tudom tartani benne a számomra megfelelő tempót is.

Melyik futóeredményedre vagy a legbüszkébb?

Nem tudnék és nem is szeretnék kiemelni egyetlen futóeredményt a sorból, hiszen én ugyanolyan büszke vagyok életem első 7 km-es futóversenyének teljesítésére, mint az OB dobogós helyezéseimre, a négy Ultrabalatonra, vagy a három Spartathlonra.