Ő is Hokában fut

Ő is Hokában fut – Nagy Zsolt

Mikor és miért kezdtél el futni?

Lassan 8 éve egy csúnyán végződő házasság majd válás után kezdtem el futni, kezdetben csak azért, hogy valami rendszer legyen az életemben és, hogy újra vissza találjak önmagamhoz. Azóta a futás az életem részévé vált. Számomra nem csupán csak egy sport, hanem életforma.

Hogyan ismerkedtél meg a Hokával, mikor és miért próbáltad ki és kezdted el használni?

Bevallom őszintén, hogy kezdetben nagyon szkeptikus voltam a Hokával kapcsolatban… Sokáig fel sem próbáltam. Körülbelül 3 éve egy online áruházban óriási kedvezmény volt több modellre is, és úgy voltam vele, hogy itt az idő, hogy kipróbáljam, mert ha nem válik be, akkor maximum elajándékozom valakinek. Aztán olyannyira bevált, hogy pár hétre rá vettem még egyet.

Milyen Hokát használsz jelenleg, melyik a kedvenc Hoka modelled, miért?

Terepre leginkább a Speedgoat-ot szeretem, de van Challengerem is és azzal teljesen elégedett vagyok. Betonra nálam a Clifton a favorit. Ez a kedvenc modellem. Tudok benne futni 1500 kilométert úgy, hogy szinte meg se látszik rajta, és az a komfort, amit nyújt, felbecsülhetetlen. Még egy 100 kilométer feletti ultránál is végig kényelmes. Soha nem cserélném le semmire! Ezen kívül van még Gaviotám is. Az most a Cliffton 5 miatt kicsit háttérbe szorult ugyan, de szintén egy nagyon kényelmes és strapabíró modellről van szó. A hosszabb versenyek alkalmával jó érzés, hogy kellemesen tartja a lábat.

Melyik futóeredményedre vagy a legbüszkébb?

Igazából mindegyikre! Mindegyikre egy kicsit másért, de ha csak egyet kellene kiemelnem, akkor az a tavalyi Mozart 100. Az utolsó 30 kilométert feldagadt, kifordult bokával tettem meg. Soha nem küzdöttem előtte akkorát, pedig már 3 egyéni Ultrabalatonon is túl voltam. Sok mindenre megtanítottak ott a hegyek, és szerintem jobb futóvá váltam.