Ő is Hokában fut

Ő is Hokában fut – Oertel Nándor

Oertel Nándornak, a 42k kreatív futópólók tulajdonosának szerencsésen a hobbija és a munkája is a futás. Miközben más futóknak, csapatoknak technikai pólókat nyom, maga is heti 5-6x beleveti magát a futással járó flow élvezetébe.

Mikor és miért kezdtél el futni?

2013-ban kezdtem rendszeresen futni, egy barátom kérésére, hogy segítsek neki készülni az Extrememan versenyére. 6-8 km-es távokkal kezdtem, majd 5 hónap múlva lefutottam az első maratonom.

Hogyan ismerkedtél meg a Hokával, mikor és miért próbáltad ki és kezdted el használni?

Gerincfájás miatt nehezen tudtam futni a többi cipőmben, ezért barátaim tanácsára kipróbáltam a Hokát, hátha a nagyobb csillapítása miatt nem fog fájni a hátam. Ez körülbelül 3 éve volt és azóta a 6. Hokámat nyúzom. Bondi, Clifton, Arahi, majd a Gaviota következett, illetve terepen is egy Speedgoat 2 cipő a társam.

Milyen Hokát használsz jelenleg, melyik a kedvenc Hoka modelled, miért?

Ahogy múlt a gerincfájásom – sokat dolgoztam rajta, hogy megerősítsem a vázizomzatomat, többször megpróbáltam más cipőben is futni, a korábbi cipőimben, és újabb modellekben is, de már egyik sem volt az igazi, csak a Hoka. Stabilitása miatt a Gaviota vált be a legjobban, de mostanában szeretnék megpróbálni kevésbé alátámasztott, könnyebb, gyorsabb modelleket is.

Melyik futóeredményedre vagy a legbüszkébb?

2018-ban véglegesen elindultam az ultrafutás irányába. Terepen és aszfalton is sikerült teljesítenem párat (Vérkör, 4UP4DOWN, UB párban, UTT 111 km, Korinthosz 80, Szőlőskör, Suhanj!6, Spártai Százas). A legbüszkébb a Spártai Százas eredményemre vagyok, ahol egyetlen méter séta nélkül, 9:43:55 alatt sikerült teljesítenem a 100 km-es távot. Bár a felkészülést már korábban megkezdtem, de mentálisan ez a futás adta meg azt az érzést, hogy képes leszek felkészülni a 2019-es UB-ra egyéniben.