Ő is Hokában fut

Ő is Hokában fut – Páll Attila “-athosz-“

Ha létezik “ősHokás” futó, akkor -athosz- az, hiszen szinte a márka megjelenése óta csak a Hokát gyűri – erről mesélt most egy kicsit.

– Mikor és miért kezdtél el futni? 

2005-ben az intenzív osztályon fekve nyilallt belém, hogy lehet, hogy változtatni kellene az életemen, mert az nem normális, hogy 34 évesen itt fekszem… Aztán kerékpárt vettem, meg újra elkezdtem túrázgatni. Később a magashegyi mászáshoz kellett kondit gyűjteni, így jó ötletnek tűnt teljesítménytúrákra járni. 2007 januárjában a HHH-ről lefelé jövet kocogtam bele először, erre tisztán emlékszem. Úgy gondoltam ez jó móka. Kimentem a közeli szántóföldre, és háromszor lekocogtam 9 km-t, aztán arra a következtetésre jutottam, hogy ha ez sikerült gond nélkül, akkor elmegyek a Kinizsi 100-ra. Neki is vágtam és be is értem 15:55-el. Innen nem volt megállás…– Hogyan ismerkedtél meg a Hokával, mikor és miért próbáltad ki és kezdted el használni?

Még megvan a videóm arról, hogy Németh Csabi és Lőrincz Olivér megkapja az első Hokáját a gyártótól tesztelésre. Ez Chamonix-ban volt, és a cipőt elnézve megfogalmazódott bennem, hogy ilyen csótányroppantóm nekem soha nem lesz! 🙂  Aztán Fridman haveromat kísértem a TDG-n 2011-ben, aki egy Hoka Mafate-ben teljesítette a távot. Tőle kaptam az első pár Hoka-t, ezzel köszönte meg a kísérést. Felpróbáltam és innen nem volt megállás…– Milyen Hokát használsz jelenleg, melyik a kedvenc Hoka modelled, miért?

Bondi-t. A magyar és az általam – sajnos egyre ritkábban – látogatott nemzetközi versenyek döntő többségéhez nem szükséges speciális terep cipő – szerintem. A nagyon saras viszonyok kivételével nekem elegendő a Bondi csillapítása, súlya, talpkiképzése. Nagyon fontos, hogy ebből a típusból létezik ‘wide’ verzió, amiben az én széles lábfejem is kényelmesen elfér. Emellett régebben a Rapa Nui, most a Speedgoat modellt használom nagyon saras körülmények között. A 45,5-es lábamra 47 1/3 – 48-as méretet szoktam hordani.


 
– Melyik futóeredményedre vagy a legbüszkébb?

Ilyen eredmény még várat magára, de remélem egyszer majd lesz ebből a fajtából is.

Exkluzív Hoka videó -athosz-tól még 2011-ből! Ne hagyd ki! 🙂 

TDG-HOKA from PALL Attila on Vimeo.