Ő is Hokában fut

Ő is Hokában fut – Poór Péter

Poór Péter főként ultraversenyeken koptatja Hokáit, és a Bondi modellre esküszik.

Mikor és miért kezdtél el futni?

Amióta az eszemet tudom, mindig örökmozgó voltam. 2007-ben kezdtem el jegyzetelni az edzéseimet az Edzésonline oldalon. Előtte is sportoltam, de inkább a terepbringázást űztem. Ezután szerettem bele a futásba. Hogy miért váltottam? Igazából olcsóbb, és kevesebb idő kell hozzá – legalábbis akkor még így gondoltam. De megfogott, hogy napról napra lehet benne fejlődni, sokkal inkább érintkezem a földdel, mint a kerékpáron, és nagyobb kihívást is láttam benne. Semmilyen nagyobb tervem nem volt, csak jó volt futni.

Hogyan ismerkedtél meg a Hokával, mikor és miért próbáltad ki és kezdted el használni?

Elég gyorsan hosszabb távokat kezdtem futni, kisebb ultraversenyekre is elmentem, ott láttam meg először meg ezeket a “Holdjáró” cipőket. És itt jött az ötlet, hogy ki kellene próbálnom, mert akkoriban elég sok mindennel bajlódtam, sérüléseim voltak, itt-ott fájt – persze ezek nem csak a cipő miatt voltak.

2014-ben vettem az első Hokámat, de még a mai napig megvan. Az egy nagyon jó cipő volt, már az elején tudtam, ez valamiben más, mint a többi cipő. A vastag talpa miatt kicsit tartottam attól, hogy a súlypontom magasabban lesz, de tévedtem. Az érzés, a puhaság, a könnyedség leírhatatlan volt.

Milyen Hokát használsz jelenleg, melyik a kedvenc Hoka modelled, miért?

Mivel ultrákat futok, ezért Bondi-t használok, ez a kedvencem. Már a végét járta a Bondi 5-ösöm, így most szereztem be a Bondi 6-ot. Általában vegyesen futok terepen és aszfalton is, mert a lakóhelyem környékén így megoldható a futás, de a Bondi  simán megállja a helyét terepen is. Minél hosszabb a táv, minél nagyobb a terhelés és ahogy fáradnak a lábak, úgy érzékelem a Bondi előnyeit, segít védeni a lábam, amikor már nem olyan tökéletes a futótechnika a fáradtság miatt.

Melyik futóeredményedre vagy a legbüszkébb?

Talán a 2018-as Ultrabalatonon teljesített 180 km futásra, még ha nem is sikerült befejeznem a versenyt. Annyira hihetetlen, hogy mind fizikálisan, mint frissítés szempontjából nagyon jól ment a futás – de mentálisan szétestem, “feladtam”… elpazaroltam más dolgokra mentális 100 forintomat, ezért nem értem célba. De idén újra nekivágok!