Ő is Hokában fut

Ő is Hokában fut – Sárdi Tamás

Sárdi Tamás aszfalton és terepen egyaránt Hokában fut, több modellt és több párat is nyúz egyszerre.

Mikor és miért kezdtél el futni?

2013-ban, a kick-box mellett kezdtem el futni erőnlétnövelés céljából, majd a kisebbik fiam születése után a futás maradt meg fő sportként. 2015-ben kezdtem el heti rendszerességgel futni, 2017 májusa óta pedig edzői segítséggel, Szűcs Fatima irányításával edzem és készülök a versenyekre.

Hogyan ismerkedtél meg a Hokával, mikor és miért próbáltad ki és kezdted el használni?

Az egyik ultrafutó barátom szinte a kezdetektől Hoka cipőben futott, akkor még Bondiban. Egyszer kölcsönkértem egy próbakörre, nagyon tetszett a kényelme és a csillapítása, de az nekem túlontúl puha volt. 2016-ban kezdtem el a terepfutás felé venni az irányt. Az első versenyemre készültem, a Nyúlcipőbolt Börzsöny Trailre, egész héten esett az eső, így mindenképpen szükségem volt egy terepcipőre. Szerencsémre egy futótársam akkor tett fel a netre egy Challenger ATR 2-t (neki nem volt jó a megvásárolt méret), így rögtön le is csaptam rá.
Egy próbakörre volt időm a verseny előtt, de már akkor teljesen elvarázsolt, szinte repültem benne. Sajnos aszfaltra nem volt sokáig támasztott típusú cipője a Hokának, ezért örültem, amikor megjelent az Arahi. Épp az Ultrabalatonra készültem párosban, nagyon szerettem volna egy ilyen cipőt, de még itthon nem lehetett kapni, ezért Józsi barátommal egész Pozsonyig utaztunk,hogy beszerezzük. Így az UB-t már ebben teljesítettem és azóta aszfaltra is csak Hoka-t használok.
Hoka fan lettem. Azóta egyszer vettem egy Nike-ot aszfaltra, de egy próbakör után vissza is küldtem. Ha egyszer megszereted a Hokát, nem akarsz másban futni. 😀

Milyen Hokát használsz jelenleg, melyik a kedvenc Hoka modelled, miért?

Jelenleg aszfaltra egy Clifton 4-est használok, de úgy érzem, a lábamnak kell a stabilitás, így be fogok szerezni egy Arahi 2-est is mellé. Terepre pedig a nagy kedvenc Challenger ATR 3-as típust, ez már a negyedi pár Challengerem. Soha nem volt vele gondom, több terepultrát végigcsináltam már vele vízhólyag és lábproblémák nélkül. Sok jót hallottam a Speedgoat 2-es cipőről is, így most az lesz a párja terepre.

Melyik futóeredményedre vagy a legbüszkébb?

Nehéz választani, úgy érzem idén kezdett el beérni a közös munka Fatival, és sikerült egész eredményes évet zárni, többször is álltam dobogón. Két eredményt emelnék ki, amik nagyon fontosak számomra: a Szentlászló Trailen elért 10:41-es időmet, amivel 13. lettem a mezőnyben, és a nagy Szénás-körön futott 8:23-as időmet, amivel akkor ideiglenes pályacsúcsot futottam.